Nyheter

Årets to debutantar 2020

04 Feb, 2021

Kategorier:
img

Me var så heldige at me i 2020 hadde fleire gode debutantar å velje mellom. Så mange nye har vore aktive med hundane sine at me valgte å kåre to debutantar i år.

Årets debutant 2020
Malene D. Østård med jaktspringer Aslan
Malene bur i Måløy og har i 2020 vore med på fleire aktivitetar i avdelinga. Ho køyrde den lange vegen til Sogn for å vera med på feltcup og ho starta på blodsporprøve, jaktanleggsprøve og apportprøve i fjor haust. Sjølv om ikkje ting har gått heilt på skinner så har ikke Malene gitt opp, men trena vidare og det gir resultat!

“Tusen takk! Sesongen 2020 deltok Aslan (på stamtavlen Ometyst's My Fairy King) og jeg på våre første prøver. Målet for sesongen var å bestå jaktanleggsprøve og BK apport. Det klarte vi med litt intens trening på apport av dødt vilt. Til daglig trener vi mye til fuglejakt og forhåpentligvis blir det start på jaktprøver enten dette året eller neste. Vi jobber nå mest med den grunnleggende lydigheten og samarbeid. Det skorter ikke på jaktlyst, så det er ikke alltid like lett å ha full kontroll til enhver tid. Vi går også med tanker om å prøve oss på rallylydighetsbanen, men har ikke kommer ordentlig i gang der enda. Ellers trener vi mye forskjellig hvor Aslan må bruke nesa, RIK spor, søk etter kong i lagerbygg, blodspor mm.

Målet for sesongen 2021 er å bestå FK apporten, kanskje starte på en jaktprøve eller to om vi føler oss klare. Vi ønsker også å delta på flere blodsporprøver. Vi har også noen jaktkurs vi virkelig ser frem til og vi skal på fuglejakt. 

Mvh Malene Denita Østgård og Aslan”


Årets debutant 2020
Susanne Ramsli med engelsk springer Kira og Mira
Susanne bur på Kyrkjebø i Høyanger kommune med to springere. Ho har deltatt på årsmøtet, den uoffisielle utstillinga, trimmekurs og ho stilte begge hundane på utstillinga i Stryn der dei fekk excelent. Det er kjekt at Susanne no klipper og med hell stiller ut hundane sjølv (med litt hjelp av familien når ein melder på to hundar i samme klasse). 

“Dei to hundane heiter Kira (The One With Shiney Wings) og Mira (Suzie'q). Me er ein familie på fem, Ronny og meg, Anine, Benjamin og Arian. Kira fekk me eit år gammal. Mira er ei yngre heilsøster til Kira. Ho kom til oss når ho var 8 veker gammal. 

 

Den nye tilværelsen med to hunder sto over all forventing. Hundene gikk gått i lag, dei både spiser, sover, leiker, og finner på tull saman. Kira er ei vakker tispe og vi ville prøve oss på utstilling med ho. På utstillinga har ho fått gode tilbakemeldinger. Ho lærer fort og elsker å jobbe, og vi har derfor også prøvd blodspor. Det tok ho veldig fort og synes var kjempe kjekt, men hjortefoten var meget skummel. Vi har prøvd litt lydighet, rallylydighet og shaping. Stort sett er Kira kjempe glad for at ho får være med. Vi går mykje tur i skogen og på fjellet, og hundene får springe mykje laust. Dette elsker dei. 

 

Mira er ei kjempe koselig tispe med mye futt. Turene blir aldri for krevjande, og trening blir aldri for vanskeleg for denne dama. Ho har vore på valpekurs og til tross mange andre valper til stede var det ingenting som slo motivasjonen for ein godbit. Mira elsker å gå blodspor, og ein kan høyre nasa hennes jobbe på lang avstand.  

Mira er ei veldig barnsleg tispe som elsker å leike med vennene sine, og er veldig flink med små hunder da ho er god på å lese kroppspråk.  

 

I framtida er målet å fortsette med diverse sporter og prøve oss meir på utstilling. Men viktigste av alt er å få ei kjekk framtid saman med begge hundene med mange fine turer og opplevingar. Kanskje blir også Mira ein ettersøkshund på sikt?


Helsing Susanne, Kira og Mira.”